Home Viral

“Anak Aku Dekan, Anak Kau Bodo..”- ‘Influencer’ Teruja Puji Anak Lepas Anak Dikeji Netizen

539
0

Seorang influencer terkenal yang dikenali sebagai Kak KM mrnjadi perhatian netizen apabila cara beliau memuji anak beliau dengan cara yang begitu berbeza sehingga buat ramai tidak berpuas hati. Beliau yang memiliki naluri seorang ibu begitu emosi tatkala ramai yang mengeji anak beliau yang malas ke sekolah suatu ketika dahulu kini menjadi seorang pelajar yang cemerlang di universiti ternama.

“cantik nya bahasa..dah jadi kebiasaan bahasa bahasa mcm tu dari mulut dia kan..”

Mengikut apa yang dimaklumkan, anak sulung beliau yang kini menyambung pengajian beliau di sebuah universiti ternama telah memperoleh keputusan yang cemerlang pada semester satu membuatkan influncer tersebut begitu teruja sehingga beliau membandingkan anak perempuan beliau dengan anak anak yang lain

Ramai yang melihat rakaman tersebut mula merasa tidak puas hati dengan kenyataan influencer tersebut sehingga ruang komen di media sosial beliau mula dipenuhi dengan pelbagai komen. Apa apa pun ramai yang mendoakan agar perwatakan dan tutur kata influencer tersebut dapat berubah dari semasa ke semasa.

Baca ini: “Apa Dosa Adik Saya..”-Gangster Sekolah ‘Pijak Dan Tumbuk’ Pelajar Hingga Pengsan
Baca ini: “Menteri Tak Pantau..”- Punca Diabetes Meningkat, Kedai ‘Viral’ Di KL Dikecam Ramai

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@chesitivirgo: Asalkan ada perkataan ‘um’, jadilah kan walaupun hakikatnya ialah umceed

@system notifications: mkcik sy Alumni UM till master… sy tau UMCEED tu apa.d luar kampus kt org tu

@chérie-: tk kesah lh umceed ke apa..tpi suke tgk dia treat anak dia

@.: umceed ni under um je kira bawah unit um

@—: takpe la kita tak main umceed la kak km sebab takde duit

@nur shamila: cantik nya bahasa..dah jadi kebiasan bahasa bahasa mcm tu dari mulut dia kan

@chottomatte: adik aku pernah tanya ..kalau dia dekan mak citer tak kat jiran..Sekali mak aku cakap..dapt dekan tapi kau x dapat kerja ..mana mak nk letak muka..

@tunkuadrian_: kalau aku dapat dekan, aku tye mak aku, ade post tak? dia akan jawab, alah, tak perlu jual sana sini ape

@Midah: Jangan takbur. Pengakhiran hidup yang paling penting.

@Shafiqah Mohammad: dia always puji anak dia. bagus btl. my mom pun xpuji I. end up besar xde confident

@RatnaLiana: kak..ank sy upsr 6A.. spm 7A ..offer uitm,matrik ..anak saya tolak..la ni anak sambung form 6 kak..

@yatieemy: akak tgh sarapan..tersembur nasi lemak kluar..tanjat akak dgr dia ckp..course bisnes je pun..

@mokcikomeyy: Allahuakbar …semuga Allah jauhkn driku dr sifat2 takbur dan riak ..ampunkn aku ya Allah …

@peminatcoffee: ank sy baru duk MRSM…. icon student plak tu… pointer letup… alhamdulillah.. smoga tercapai cita2nya.. doa la y baik2 untk ank…

@MOSHIE: “anak mama paling bijak” nak die yg sebelah kta dlm hati ” aku tk bijak ke”

@@nuraisyah_manjah: Alhamdulillah ank sy pun dekan..dr sem 1 sampai sem 4.mudah2an sem 5 ni pn blh dpt dekan juga…tp ank sy politeknik je la..bkn um

@roslina: X baik nya la semua sama cantik pandai tuhan yg BG kita kena hargai apa tuhan cipta BG kat kita

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here