Home Viral

“Apa Salah Saya..”- Driver Maxim Nyaris Maut Dikelar Pelanggan Ketika Bekerja

254
0

Pekerjaan sebagai pemandu teksi, grab dan mazim dianggap mudah tapi keselamatan mereka mungkin terancam ketika bekerja. Tular di Tiktok rakaman dashcam seorang pemandu maxim yang bergelut dengan pelanggan beliau yang memegang pisau meraih perhatian netizen.

“kes2 camni la aku stop buat grab car dah…”

Melalui rakaman yang dikongsikan di Tiktok, pemandu maxim yang dikatakan dari Borneo itu mengambil pelanggan beliau namun malang tidak berbau apabila pelanggan beliau menggertak beliau menggunakan pisau. Beliau yang menyedari hal tersebut terus melindungi diri beliau.

Menurut sumber yang diperoleh, pemandu tersebut selamat dan hanya mendapat luka ringan sahaja. Hal tersebut telah diserahkan kepada pihak berkuasa untuk siasatan lanjut. Apa apa pun para netizen berharap agar pemandu teksi dan sebagainya daat menjaga diri mereka dengan baik.

Baca ini: “Siapa Cakap RM200 Tak Cukup..”- Menteri KPDN Kongsi Video Beli Barang Keperluan Tarik Perhatian Netizen
Baca ini: “Tiru Sape Tu..”- Tanda Sokong Ebit Lew, Aksi ‘Panas Line’ Baby Shima Raih 2 Juta Views

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@MR X: PASANG lah safety grill setiap texi ke maxim ke ATAU grab car UNTUK keselamatan

@VIVO – People: kalau dashcam ni viral berti driver tu selamat ..

@Lovely: bole je nk jadi driver grab,maxim taxi. tapi letak penghadang tngh kete. mcm org buat masa covid dlu

@Insan kecewa: Maxim byk belah2 borneo kan.. nk cari rezeki pun susah

@MazLan90: kepada abang”Maxim grab standby benda dsiring pintu ape”hal ada juga buat cucuk”

@Sya: while my sister byk kali suruh try jd maxim driver? no way

@Mohd Izzad357: kes2 camni la aku stop buat grab car dah. Risau gila

@@Ej: nak cari rezeki pun tk slmat skrang..ya tuhan,lindungi lah mreka yg bwa maxim.

@khamila1982: klu penumpang sendiri…suruh duk depan ja…harap maxim grab dpt ikhtiarkan demi keselamatan pemandu…

@OduRoma: Semoga Tuhan melindungi smua driver grab, Maxim dll drp gangguan manusia syaitan.

@kiruu: For the first time … thank god he is not wearing belt … it will be so hard with the belt on

@C.bojess: nasip baik lelaki.klu pompuan mcmne…bahaya betul.baik bawa senjata utk jga diri.siap sedia.

@EyQien MaNaf: dulu tahun 2018 buat grabdriver mcm ni la kene sorang tala pisau kat leher sorang kat btol2 kat mata.. slamat Allah pnjangkan umur

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here