Home Hiburan

“Gi Mana Tu Dato’..”- Selamba Tegur Tengku Ahmad, Tak Sangka Ini Yang Jadi

314
0

Tular dengan sikap peramah, kerabat diraja Pahang menjadi bualan ramai dan fenomena itu tidak berhenti setelah merka menjelajah di bumi Borneo. Tular di media sosial dari orang awam yang memuatnaik satu rakaman berbual bersama Tengku Ahmad sewaktu menunggu lampu isyarat mendapat perhatian ramai sehingga ramai geli hati mendengar perbualan mereka.

“Panggil dato? hahaha dia TPP Tengku Ahmad. hahaha! tapi Tengku selamba je, dia xkisah…”

Melalui rakaman tersebut, Tengku Ahmad santai berborak dengan orang awam sewaktu menunggu lampu isyarat. Pemuda tersebut menanyakan khabar Tengku Ahmad dan ramai tidak sangka beliau sangat peramah dengan menjawab persoalan pemuda tersebut dengan santai. Hal ini membuatkan ramai tercuit hati apabila loghat Pahang beliau kedengaran apabila Tengku sedang berbual.

Pemuda tersebut yang cuba menghulurkan makanan kepada Tengku Ahmad turut tergelak apabila Tengku cuba menolak dengan memberi jawapan bahawa beliau sudah kenyang dan ingin pergi ke satu tempat. Berikutan itu rakyat mendoakan yang terbaik buat mereka.

Baca ini: “Setepek dia Bagi..”- Pekerja Terlebih Jujur Bg Alasan Cuti Paling Mantap, Tk Sangka Ini Reaksi Boss
Baca ini: “Pemimpin Paling Berjasa..”- Kelibat Dato Seri Najib Di Mahkamah Buat Rakyat Rindu

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@zzzzrr.sfl: tengku pun nak g jalan-jalan megamall je. aok tu baru dpt elaun study dah lepak ecm kcm seharian

@𝓐𝓐𝓙 : Panggil dato? hahaha dia TPP Tengku Ahmad. hahaha! tapi Tengku selamba je, dia xkisah.

@AidilRamly: megamall jak.jalai2.pekat loghat pahang

@SShoponestopcentre: lelaki mmg mcm ni eh baru kenal tpi mcm dh lama kenal kdg2 x kenal pon boleh tetiba rapat

@Adrina: Dia punye borak cam dh knl lama mattt

@Diyyyanaaa.zk: Wehhhh kelakar la koi tgk mereka ni.. mcm bff

@n a: yg tanya ni nak ke mana? dengar cam nak mengaji

@Apple: Sebelah tengku tu member dia ke?

@unknown: towel tu memang g mana2 bawakk ekk

@naa: Tengku memg suka letak tuala di leher

@Esya : Hahahaha comelnye crush sy g jalan2 megamall. Xserempak pulak

@ee: Suka dengar anak2 Agong cakap lorat depa. Pekat lorat Pahang tu… Comei

@F: Semalam dah move on, pagi ni tak jadi ah

@Innby: Kalau aku jd abang ni auto gi megamall jugak.. jalai2

@Ayin: Bang kau buat tengku Macam adik beradik Bila terjumpa Kat traffic light

@lolita_lempicka: okay nok start enjin doh nii gi megamall makan eskrengg hahahahaahaha

@么Lia69K: “owh makan², kenyang dah kenyang” HAHAHAHAAHHAH

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here