Home Viral

“Habis 8K Bang..”-Cipta Basikal Pakai Duit Sendiri, Budak 11 Tahun Raih Perhatian Netizen

455
0

Tular di media sosial berkenaan satu rakaman menunjukkan hasil inovasi seorang pelajar lelaki sekolah rendah. Hal ini meriah perhatian netizen apabila basikal milik beliau diubah seperti motosikal dan menurut beliau, beliau sudah menhabiskan semua inovasi beliau dengan penggunaan duit sebayan RM 8K.

“View yg sama like yg berbeza , impian kita semua sama tapi perjalanan kita berbeza..”

Berikutan daripada itu, seorang pemuda yang cuba temu bual pelajar lelaki ini turut tergamam melihat hasil inovasi kanak kanak tersebut. Hasil yang dilakukan oleh kanak kanak laki itu sangat mengagumkan kerana beliau mempunyai satu daya kretiviti yang tidak semua kanak kanak miliki.

Netizen mengutarakan bahawa budak lelaki itu seorang yang begitu bijak dalam mereka cipta sesuatu benda dan tidak malu menunggang hasil yang dilakukan oleh dirinya sendiri. Ruangan komen dipenuhi dengan ucapan tahniah kepada ibu bapa pelajar terbabit kerana tidak menyekat hobi anak mereka.

Baca ini: “Aku Sebagai Org Islam..”- Peminat Muslim Terkena ‘Sawan’ Lepas Bg Songkok Dekat Boyband Korea
Baca ini: “Respek Lg Polis Trafik..”-JPJ Dikecam Netizen Punca Sita Motosikal Org Awam

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@basironramlee: jaga2 adik nanti kena pukattt

@Thevin75Tripathi: modal 8K murah juga yea,kalau beli motor y15 lagi mahal Rm200 mahal sangat

@user4276969961151: 8k y15 v2 second hand siap up spec lagi dik boleh dapat

@Salmah Abd Ghani995: adik ni salah cakap agaknya..nk cakap 800 tercakap lapan 8000…apa2 pun moga berjaya dunia akhirat dik..

@Hafizie Aqil: anak no 2 ni memang dia lain macam sikit

@oyen dan cinoi: beso esok ambik coz engginear dik ..suka mereka cipta…

@Ayunie Bouquet: Perangai anak nobo dua pelik2 nama sama pulak dengan nama anak acik Rizqi

@Atok Lutth: Tgk budak ni bercakap bersahaja jer dia..ramah bdk ni

@kaknormah: skrg ni elok pakai ni je xde polis sita

@SHAH86: ini pun kalau abg JPJ nak sita aku pun tak tahu lah nak cakap apa

@Muhd daniel: Takpe dik , saya doa kan awak dapat impian awak nak

@ririey26: view yg sama like yg berbeza , impian kita smua sama tpi perjalanan kita berbeza

@lanundarat: tak pe Dik Kami terhibur ….Insyalah Dalam masa 6;8 tahun lagi mesti Adik tak kenal Budak Dalam video NI.

@AYAH WANG: kreatif anak niii..kena pupuk minat dia..nnti besar kebabom..

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here