Home Isu Semasa

“Macam Takde Akal..”- Rakaman Van Potong Line Nyaris Langgar Penunggang Motosikal

397
0

Tular di Tiktok mengenai satu rakaman hasil dari dashcam kereta seorang gadis berkenaan van yang cuba menukar laluan yang hampir melanggar penunggang motosikal. Hal ini membuatkan rakaman ini menjadi bahan bualan netizen kerana penunggang motosikal terbabit kelihatan begitu terkejut dengan tindakan pemandu van tersebut.

“udah laaa brake ex5 ni tekan dari johor sampai melaka baru benti lagi² depan & blkg drum..”

Menurut yang dikhabarkan, penunggang motosikal tersebut membonceng rakannya dan menunggang dengan keaadaan yang santai sahaja namun mereka tidak menyangka van di hadapan mereka cuba menukar laluan sehingga penunggang motosikal terpaksa membuat brek kecemasan kerana mereka nyris kemalangan.

Rakaman ini membuatkan ramai mula memenuhi ruangan komen dengan pelbagai komen dan memberi teguran kepaada pemandu jalanraya supaaya memandu dengan lebih berhemah dan tidak membahayakan nyawa orang lain. Hal ini membuatkan ramai berfikiran dimana kita harus berwaspada ketika memandu di jalanraya.

Baca ini: “Kerabat Paling Humble..”- Agong Penuhkan Permintaan Rakyat Sarawak, Ingin Bersalam Dengan Tengku Ahmad
Baca ini: “Memang Fly Terus Dik..”- Nyaris ‘Potong Kaki’ Bapa Gara Gara Silap Ramuan Kopi

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@NotYourName: udah laaa brake ex5 ni tekan dari johor sampai melaka baru benti lagi² depan & blkg drum

@Kim: Confirm kena maki bertubi tubi driver tu bila 2 sekawan ada

@chai: orang kerja kl selalu takda side mirror mungkin beli asing

@mar: yang belakang tu okay tak HAHAHAHA

@𝖌𝖎𝖗𝖑𝖋𝖟𝖚𝖑: sebab tu orang tua “ cakap jngn suka suka sangat

@@_CTSITIAMINA: oo..nie la sebab nape ada ujian brek kecemasan tu ..penting weii.

@Bukan Fina: Sbb tu org2 tua slalu pesan jgn seronok sgt nti jdi lain

@zatieeeeeeeeeeee: patutlah mak aku selalu pesan, kalau keluar jangan happy sangat

@noonecares: tula org tua kte jngn seronok sngt , btw ape keadaan diorng

@HYY.ZIMM: Org depan belike : nie semua salah hg la nie lain kali duk bagi diam

@Cili: Hati2 post bang takut kena cari jpj main hp sambil drive hahahaha

@Khalilah Amran: alamak.. aku pon slalu buat cmtu klu naik moto ngn laki aku.. lpas tgk ni xnk dh la kibas2 tangan cmtu.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here