Home Isu Semasa

“Menteri Tak Pantau..”- Punca Diabetes Meningkat, Kedai ‘Viral’ Di KL Dikecam Ramai

443
0

Tular di media sosial baru baru ini berkenaan satu kedai yang mempromosikan kedai mereka yang terletak di Kuala Lumpur. Kedai yang mendapat perhatian ramai itu menyajikan satu air yang menjadi tumpuan ramai iaitu milo yang dibuat di dalam tin milo itu sendiri.

“Location mana, boleh buka kedai dialysis sebelah dia..”

Mengikut apa yang dimaklumkan, air tersebut dikatakan sangat manis dan boleh mnegakibatkan banyak penyakit seperti diabetes. Rata rata rakyat Malaysia yang gemar akan minuman milo hadir untuk mencuba air minuman tersebut. Kandungan yang digunakan untuk menyajikan air tersebut terlihat tidak begitu sihat untuk rakyat Malaysia.

Ramai yang menyedari bahawa kedai tersebut tidak memberi manfaat untuk rakyat Malaysia mula memberikan komen untuk kesedaran ramai agar tidak terikut dengan budaya budaya yang tidak sihat. Sebagai rakyat Malaysia semestinya kita perlu mengamalkan gaya hidup sihat.

Baca ini: “Apa Dosa Adik Saya..”-Gangster Sekolah ‘Pijak Dan Tumbuk’ Pelajar Hingga Pengsan
Baca ini: “Beratnya Ujian Dia..”- Rumah Ibu Tunggal Anak 3 Terbakar Buat Ramai Sayu

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@siekkee ng: Location mana, boleh buka kedai dialysis sebelah dia

@Zeforys: milo utk tidak melangkah

@luq_mateh: after j drank that I check my blood and it was 67
that mean I have diebetes

@Acap: milo untuk melangkah ke tandas

@staff: buah pinggang : am I a joke to you?

@mdkirmn: after pergi sini auto check in dekat HKL

@FaezEscanor: kedai tang mana nie? baru doo ingat nk buka kedai Dialisis

@່: Akak boleh jalan lagi ketu

@Giga Muslim: milo untuk tidak melangkah jauh tetapi kaki yang jatuh

@MAMN1802: mudarat yg dicari dgn rela hati blh book katil dekat hosp siap² sblm pi minum dekat situ

@ella: klau ada karat kat tin tu abis laklau kesihatan tgk ni wow

@huizdose: Aku tengok pun buang pinggang aku dah meremang bulu roma

@Santhanar Dronachariyar: Saya suka idea ini. Kalau nk tapau terus ambil penutup tin

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here