Home Viral

“Meremang Wehh..”- Pelajar Sekolah Mainkan ‘Negaraku’ Di Barcelona, Ini Reaksi Negara Luar

494
0

Baru baru ini pasukan pancaragam ekolah Seri Puteri di Cyberjaya hadir ke sebuah pertandingan pancaragam di Barcelona dan rakaman mainan pancaragam pasukan mereka raih perhatian netizen apabila musik yang dimainkan merupakan irama lagu Negaraku dan rmaai yang menyaksikan reaksi negara luar ketika irama tersebut dimainkan

jika kita berada bersama2 mereka pasti menitiskan airmata kerana spirit of patriotik very high we are Malaysian guys…”

Lagu Negaraku semestinya lagu yang selamanya tersemat di hati rakyat Malaysia dan pasukan pancaragam sekolah tersebut telah membawanya ke Barcelona dan membuatkan ramai kagum dengan persembahan yang diberi. Tambahan pula, ketika irama tersebtu dimainkan, dapat dilihat menerusi rakaman tersebut, perserta dari negara lain mula hormat dan memberi ruang kepada mereka untuk teruskan persembahan tersebut

Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya

Berikutan itu, pelbagai pujian yang mereka peroleh sekaligus mencuit hati rakyat Malaysia dengan rasa patriotik. Diberi acuan yang tepat leh guru mereka membuatkan mereka dapat menyelesaikan persembahan mereka dengan begitu mantap sekali dan para netizen mendoakan yang terbaik buat mereka dan semoga dapat mengharumkan nama negara kelak.

Baca ini: “Tengku Ahmad Dah Berpunya?”- IG Tengku Ahmad Diserang Gara Gara Repost Gambar
Baca ini: “Dahla Hitam..”-Anak Anak Kritik Masakan Ibu, Tk Sangka Anak Kedua Mcm Ni

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@SufianTwoEleven: Dunia mula myanjung Negaraku Malaysia. TERBAIK PMX

@Jebat Mat Soljar: wahh dgr je ni auto berdiri tegak aku.. aku bangga aku rakyat Malaysia

@Zul Faizul: tatkala mndengar..berdiri n menyanyikn lagu negaraku…jantung berdegup kuat..berdebar.mair mata mcm nk mngis…apekh tanda

@Jass hensem boy: apa pasal saya rasa sebak bila dengar lagu negaraku. rasa nak menangis.

@Mir meer Mir: patut di wajib kn kumandangkan lagu negaraku time kol 12 mlm di semua²pasaraya,restouran dll.

@AbeWan Kenobi: Part korus kedua tu kalau ada drum and simbal, lagi meremang kalau dengar. Tanah Tumpahnya Darahku

@khairudinkhairul83: jika kita berada bersama2 mereka pasti menitiskan airmata kerana spirit of patriotik very high we are Malaysian guys

@aliko71713: Negaraku dimainkan di negara luar auto bangga jadi rakyat Malaysia..Negaraku tempat tumpahnya darahku..salute.

@selvi: power for national anthems of every country’s (respected always)

@Nowi: lagu hebat yg buat kita meremang rs smgt kenegaraan tinggi bila dgr sbnrnya.SYABAS SERI PUTERI!

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here