Home Viral

“Takde Agama Mcm Ni Lah..”- Cari Rezeki Di Tiktok, Dikeji Dgn Pemuda Berserban

360
0

Dalam era yang semakin moden, peningkatan harga barang semakin naik, rakyat mula mencari pekerjaan di ruangan media sosial seperti menjadi host live. Kini tular dengan pekerjaan sebagai ‘NPC live’ dimana live tersebut memerlukan seseorang berlakon sebagai robot.

“angkuh nya manusia bernama En Ahmed al hafiz..berkata seolah olah yakin dirinya menuju ke syurga..”

Melalui rakaman yang dimuatnaik oleh seorang pemuda, beliau terkesan dengan komen salah seorang netizen yang berserban sehingga beliau mengalirkan air mata. Beliau yang hanya mencai wang untuk hidup itu tidak sangka pemuda yang berpakaian begitu sanggup memberi kata yang mengguris hati.

Namun beliau diberi nasihat dari para netizen di ruangan komen Tiktok beliau untuk terus bersabar dan terus mengejar impian dalam industri seni. Teguran juga ada batasnya, jangan sampai melukakan hati seseorang dan seboga pemuda NPC tersebut kekal tabah.

Baca ini: “Tiada Hati Perut..”- Bayi ‘Digigit’ Semut Api Ditemui Di Belakang Rumah Jiran
Baca ini: “Beras Makin Mahal..”- Suami Sorok Beras Jd Bantal Raih Perhatian Netizen

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rosebirumediacom


Pelbagai komen yang diberikan oleh netizen seperti :

@Far Far Away: Tu pun ujian Allah bagi untuk Ahmed Al Hafiz tu , ternyata dia gagal . Gagal kawal angkuh dalam diri dia

@Shaff Asran: Kerol, listen here. Smpai ke hrini sy pegang 1 benda, whish is ‘DO WHAT U LOVE’ as long tak memudaratkan. Msuk tlnga kiri kluar kanan ok

@RAFIZAH RAFAR: Siapa dia nak menentukan segalanya.Yang penting niat dan nawaitu awak.Stay strong

@FatemaAzahara98: walau apa pun abang teruskan, yg menilai segala nya Allah swt,

@mermaid: kdg² susah nak puas kn hti semua org…abai kan sbb kita ni manusia yg kdg² ada slh silap nya yg penting kita tak buat kerja2 menyimpang ja kuat sllu

@Nuratikah Ngalimon: kalau syaitan tak boleh buat manusia Tu jahat. dia akan buat manusia Tu Rasa lebih baik Dari orang lain.Takpe,teruskan je. I suka you punya NPC.

@Syu: Aku pon sebelum nie keje live streaming , sakit wei hari hari kene maki , sampai aku depress! Now aku tgh rehat , padahal aku cari makan je live

@N.Nisha_: Mcmni lah, tak perlu fikir apa yg org kata sbb at the end of the day kita sendiri yg berjuang utk diri sendiri, keep goin dgn apa yg kita buat

@amy(weddingplanner): Trus kan kuat. Yg kmen tu abai kan jela xdpt apa pun. Yg kmen pn blm tntu dia baik sngt

@Zila: Sb 2 aku xsuke judge org walaupun MCM ne keadaan org 2..Sb kite blm tentu baik di mate Allah SWT…tp byk yg sy jmpe org yg nmpk alim warak blm tentu

@Seri Kemboja: kuat jgan peduli apa org ckap. yg peting kamu tahu apa yg kamu buat ..terima kasih kongsi ilmu

@𝚎𝚒𝚗: banyakkn buat rujukan npc player yg lain. especially yg luar negara. buktikan kat diorg awk boleh! Nak jd ank seni, jgn ptus asa

@Shakirah Emilia: I dont know u..But keep up what u are doing..After a heavy rain..there would be rainbow..STAY STRONG ALWAYS..Love urself the most..

@MONKEY D’ NABILA: berkata-kata sampai menyakitkan hati org ..bagus lah melayu ..insyallah nnti kita lbih maju ..

@Shahjahan: Dia ada beza orang yang nak berdakwah dengan nak tunjuk hebat. Orang Melayu macam ni ramai, baru belajar ilmu agama setahun dua berasa diri hebat.

@EismaIsa: simpan airmata tu tuk org yg bg kita kebaikan,jgn tangisi dgn org yg x mendatang kan mafaat pd kita..terus berjuang tuk terus berjaya

@single: angkuh nya manusia bernama En Ahmed al hafiz..berkata seolah olah yakin dirinya menuju ke syurga

@mira91: mmg klau berserban boleh hina org ke ??? awak dia kita smua mnusia biasa… jgn angkuh ckp dgn dia

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here